18.7 C
Kalambaka
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιάννη Παπαϊωάννου ως δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μετεώρων με τον συνδυασμό του Σωτήρη Παπαχρήστου

Φίλες, φίλοι
Είμαι ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Κατάγομαι από την Καλαμπάκα αλλά μένω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Τρυγώνα της Δημοτικής Ενότητας Μαλακασίου.

Είμαι τριάντα ενός ετών, παντρεμένος με την Ελένη Ροδίτου και πατέρας τριών παιδιών. Το όνειρο μου ήταν να ζήσω και να δημιουργήσω σε αυτή την καταπληκτική περιοχή με τα πέντε χωριά που εκτείνονται στις παρυφές της Βίγλας, έχοντας μία μεγάλη οικογένεια.

Ασχολούμαι με την ιχθυοκαλλιέργεια πέστροφας, εκμεταλλευόμενος τα κρυστάλλινα νερά των πηγών της περιοχής μας, ενώ η σύζυγος μου διατηρεί κατάστημα εστίασης στην Τρυγώνα.

Αγαπώ το ποδόσφαιρο, την ορεινή πεζοπορία, τη μαγειρική και το breakdance.

Κατεβαίνω στις Δημοτικές Εκλογές 2023 γιατί είναι μία ευκαιρία να βοηθήσω συντεταγμένα τον τόπο μου. Κάτι που μέχρι τώρα κάνω εθελοντικά και σίγουρα όχι τόσο αποτελεσματικά όσο θα ήθελα. Στα τριάντα ένα μου χρόνια , παρατηρώ οτι το μόνο που εισπράξαμε από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές είναι η παντελής εγκατάλειψη. Θέλω να σπάσω αυτό το κατεστημένο. Θέλω τα παιδιά μου και τα παιδιά των συνδημοτών μου να μείνουν και να δημιουργήσουν εδώ.

Δείγμα της αγάπης μου για τον τόπο και τους ανθρώπους του, είναι η απόφαση – δήλωση μου : Εάν εκλεγώ, τα χρήματα που θα παίρνω, θα τα γυρίζω στους συμπατριώτες μου με την μορφή έργων, κρατώντας τα ελάχιστα απαραίτητα για τις μετακινήσεις μου.

Προτεραιότητές μου είναι η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, το εσωτερικό οδικό δίκτυο όλων των οικισμών, η σταθερή και αδιάλειπτη υδροδότηση και η οδική ασφάλεια των κατοίκων. Ενώ βρισκόμαστε πάνω στον άξονα Τρίκαλα-Ιωάννινα, στη στάση … δεν υπάρχει στάση με ό,τι συνεπάγεται αυτό με δεδομένες τις άγριες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Στόχοι ανάπτυξης που θα επιδιώξω είναι ο περιηγητικός και ορειβατικός τουρισμός. Υπάρχουν κάποια καταλύματα αλλά απαιτείται ο καθαρισμός, διάνοιξη και σηματοδότηση μονοπατιών. Υπάρχουν πάρκα φιλοξενίας και αναψυχής επισκεπτών αλλά απαιτείται η συντήρηση, η ανάπλαση και η δημιουργία τουριστικών περιπτέρων. Υπάρχουν πανέμορφες ασφαλείς διαδρομές περιήγησης που μπορούν να πραγματοποιούνται από μία ή περισσότερες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις με μουλάρια ή γαϊδουράκια, σεβόμενες τα ζώα και το περιβάλλον. Η ευόδωση αυτών των στόχων θα συντείνει στη δημιουργία και άλλων θέσεων εργασίας.

Επέλεξα τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” αφενός γιατί συμφωνώ και γνωρίζω άριστα τα μέλη και τα όνειρα τους για τον Δήμο κι αφετέρου γιατί ο Σωτήρης Παπαχρήστος με εμπνέει με τη φρεσκάδα, την επιστημονική του γνώση, την εμπειρία και τον προσιτό χαρακτήρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ