27.1 C
Kalambaka
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Αποχαιρετιστήριο Μήνυμα του Διευθυντή Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας..

Γιώργος Καρατώλος

Με την ευκαιρία της λήξης της Διευθυντικής μου θητείας στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στήριξαν και βοήθησαν σε αυτό το απαιτητικό και πολύ ιδιαίτερο έργο:
Ευχαριστώ λοιπόν θερμά :
Τη «Δημοτική Ομάδα» που ήταν πάντα αρωγός σε κάθε μας αίτημα και έδινε λύσεις. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Δήμαρχο κ. Αλέκο, τους αντιδημάρχους κ. Παπανικολάου, κ Θώμο, κ Κόττη, κ Τσίκαρη, κ Σινάνη, τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου κ. Νικολογιάννη, τον Λευτέρη Αβραμόπουλο και τον αναπληρωτή προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας κ Λύχο, με τους οποίους είχαμε στη διάρκεια της θητείας μου μια πιο συχνή επικοινωνία και όταν χρειάστηκε μια εξαιρετική συνεργασία.
Τους ανθρώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης οι οποίοι ανέδειξαν με όμορφό τρόπο κάθε μας αξιόλογη δραστηριότητα αλλά και κάθε πρόβλημα που ζητούσε λύση.
Τους συνεργάτες μου στο σχολείο, γραμματεία, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και τη βοήθεια που μου παρείχαν.
Τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών με τους οποίους πάντα είχα μια πολύ καλή επικοινωνία και συνεννόηση αλλά και τους μαθητές του σχολείου μας για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω, μέσα από τις πολλές κατακτήσεις και δράσεις που υλοποιήσαμε στα σχεδόν τρία χρόνια της θητείας μου, κάποιες που θα μπορούσα ίσως να ξεχωρίσω, χωρίς να θέλω βεβαία να αδικήσω όλες τις υπόλοιπες (που πραγματικά ήτανε πολλές ).
Θα αναφέρω λοιπόν :
Την ένταξη  του  Γενικού  Λυκείου  Καλαμπάκας σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του οποίου τα έργα ήδη ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργό ρυθμό. Το Γενικό Λύκειο αλλάζει και παραδίδουμε στις επόμενες γενεές, ένα νέο εμβληματικό διδακτήριο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για το πράγματι μεγάλο αυτό έργο στον Δήμαρχο κ Αλέκο, τον ειδικό συνεργάτη του κ Σπύρο Νικολογιάννη και την τεχνική υπηρεσία του δήμου.
Την επιδιόρθωση  και   επαναλειτουργία  της  αίθουσας  πολλαπλών χρήσεων  που είναι πλέον το στολίδι του ΓΕ. Λ Καλαμπάκας .  Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες : επιδιόρθωσης  της  μονάδας  εξαερισμού και θέρμανσης , βαφής  και  στεγανοποίησης , καθαρισμού του χώρου  και εξοπλισμός του με:
ηχητικά συστήματα
πτυσμένα καθίσματα (θερμές ευχαριστίες στον κ. Αβραμόπουλο)
επιτραπέζιο πινκ-πονκ (θερμές ευχαριστίες στον κ. Παπανικολάου)
Σύστημα συναγερμού και σύνδεση στο διαδίκτυο
Τη δημιουργία και λειτουργία σε ετήσια βάση ομάδας  εθελοντών  μαθητών. Η  ομάδα  αυτή συμμετείχε  με  μεγάλη  επιτυχία  σε  κάθε όμορφη δράση που οργανώσαμε.
Τις δράσεις αλληλεγγύης και βοήθειας προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας όπως η συλλογή ειδών πρώτης για τους σεισμοπαθείς τον Μάρτιο του 2021 αλλά και παρόμοια δράση για τους πυρόπληκτους τον Αύγουστο του 2021.
Τη δράση δένδρο φύτευσης στο πάρκο «Χρήστος Σινάνης» τον Ιούνιο του 2021
Τις περιπτώσεις συμμετοχής  των μαθητών  μας σε  δράσεις παραγωγής  αλλά και  «εκπομπής»  κοινωνικών  μηνυμάτων,  όπως : 
η  δημιουργία   πανό  μεγάλων  διαστάσεων τον Μάρτιο του 2021,  με  την  ευκαιρία  της  Πανελλήνιας  Ημέρας  κατά  της  σχολικής βίας  και του εκφοβισμού  με  το  μήνυμα  «Μίλα Τώρα. Σπάσε  τη  σιωπή» ή
το  μήνυμα  κατά  του  πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, με τον σχηματισμό του παγκοσμίου σήματος ειρήνης από τους μαθητές, χρησιμοποιώντας τα σώματά τους στην αυλή του σχολείου.
Τη δράση Υγιεινής διατροφής τον Μάιο του 2022 στην αυλή του σχολείου μας με εξαιρετική επίδραση στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών.
Την στήριξη και ενθάρρυνση για συμμετοχή των μαθητών σε  διαγωνισμούς  (Μαθηματικών-Φυσικής- Λογοτεχνίας-Ελεύθερου Λογισμικού)  σε  κάποιους  από  τους  οποίους  πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.
Τη δράση εκπαίδευσης στη χρήση Απινιδωτή και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) τον Μάρτιο του 2023, σε συνεργασία με το Δ ΙΕΚ του Γ.Ν Τρικάλων με την ευκαιρία της δωρεάς στο σχολείο μας ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, από τον κ. Αλέξανδρο Παπαγεωργόπουλο.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι σε κάθε μου απόφαση, το βασικό κριτήριο για μένα ήταν πάντα η σωστή λειτουργία του σχολείου και το όφελος των μαθητών. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι δεν έγιναν και λάθη, άλλωστε λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν προσπαθεί, αλλά αυτά σίγουρα δεν ήταν εσκεμμένα ή από εγωισμό και εμπάθεια.
Σας εύχομαι να έχετε Υγεία και να καμαρώνετε τα παιδιά σας να προοδεύουν.
Καρατώλος Γιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ