27.1 C
Kalambaka
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο

(Φωτογραφία: syntayes.gr)

Τι θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi
  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια

*2-3 κουταλάκια της σούπας λικέρ της αρέσκειας σας (προαιρετικά)

*Θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Για τη βάση: Θρυμματίστε τα μπισκότα στο multi και λιώστε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώστε το μείγμα καλά και ισομερώς σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα. Ισιώστε με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετήστε τα σπασμένα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνετε σε κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, ρίξτε την στο μπολ με τα  κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέστε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύστε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να «σταθεί».

Μόλις μισοκρυώσει, στρώστε το πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας (αν θέλετε) και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά.

Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρετε και σερβίρετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ