32.6 C
Kalambaka
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο, πιο εύκολο από ποτέ!

Από τις πλέον κλασικές ελληνικές συνταγές, από τα εμβληματικότερα φαγητά του καλοκαιριού: μπάμιες με κοτόπουλο σε μια εύκολη, λαχταριστή εκδοχή για τον φούρνο.

Νίκη Χρυσανθίδου

20′ προετοιμασία

1 ώρα και 15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 35′

2
Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο, σε 6-8 κομμάτια
  • 800 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1
Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
  6. Σε ταψί αραδιάζουμε τις μπάμιες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα από το τηγάνι.
  7. Βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ