Σπαγγετάδα λαχταριστή έτοιμη σε 15 λεπτά; Κι όμως…
15′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
2Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας)
- 350 γρ. τόνος διατηρημένος σε νερό ή λάδι (κατά προτίμηση φιλέτο από βαζάκι), θρυμματισμένος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός κ.λπ. – όσο μεγαλύτερη η ποικιλία τόσο καλύτερα)
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 10 λιαστές τομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες, σε λωρίδες και κυβάκια
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή και στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, για να μη λερώνουμε περισσότερα σκεύη) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο, το ξύσμα και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε για πολύ λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και σερβίρουμε αμέσως.