1 ώρα & 20 λεπτά
- προετοιμασία 10 λεπτά
- μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
Επίπεδο
Εύκολη
- Μερίδες 6
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια και τα πλένουμε. Κόβουμε τις πατάτες στα 4, τα καρότα σε χοντρές φέτες και αφήνουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια του μοσχαριού.
Ζεσταίνουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μοσχαριού στο καυτό λάδι, και τα ροδίζουμε ολόγυρα για λίγα λεπτά να κάνουν κρούστα.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ελέγχουμε το κρέας αν έχει μαλακώσει και τότε προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα στο κοκκινιστό μοσχάρι.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους).
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια!
Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια πρέπει να μείνει με ελάχιστη, δεμένη σάλτσα.
Αφού βράσει το φαγητό, το αφήνουμε σκεπασμένο εκτός φωτιάς για 15′.
Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια σερβίρεται σε βαθύ πιάτο.
Μάθετε όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, καθώς και τον προτεινόμενο τρόπο μαγειρέματος για το κάθε κομμάτι μοσχαριού, για τέλεια μαγειρεμένα φαγητά.
argyro.gr