23 C
Kalambaka
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστολή των «87» – Τα αλληλοκαρφώματα και το «μπρα ντε φερ» για την επόμενη μέρα ενόψει της ΚΕ

23:11, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Οσμή «εμφυλίου» αναδίδουν οι ραγδαίες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην επικείμενη συνεδρίαση τόσο της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη 4 Ιουλίου, όσο και της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 7 Ιουλίου, εκεί που όπως όλα δείχνουν θα κριθεί η επόμενη μέρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ο Βλάσσης Τσιόγκας – Αιχμές κατά Κασσελάκη

Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, περί «μαύρου χρήματος», οι απολύσεις στελεχών από τον κομματικό μηχανισμό, οι διαδοχικές παραιτήσεις μελών της Κ.Ε., η ξαφνική αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», αλλά και όσα επακολούθησαν τη συγκεκριμένη απόφαση με πιο χαρακτηριστικό το email που εστάλη και ενημέρωνε τους εργαζόμενους της εφημερίδας ότι είναι  στον «αέρα» η μισθοδοσία τους για τον Ιούνιο, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού 87 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων 7 βουλευτές, προερχόμενοι από το λεγόμενο «προεδρικό μπλοκ», αλλά και αρκετοί μέχρι πρότινος ένθερμοι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ζητούν μέσω κειμένου συλλογής υπογραφών την άμεση σύγκλιση των κομματικών οργάνων.

Η προσυπογραφή του κειμένου από τους Όλγα Γεροβασίλη, Διονύση Καλαματιανό, Χρήστο Γιαννούλη, Αθηνά Λινού, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Μιλτιάδη Ζαμπάρα, Κατερίνα Νοτοπούλου δείχνει να προκαλεί τριγμούς ακόμη και στην ίδια την 36μελή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αφού σε περίπτωση διαφοροποίησής τους παραμένει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπέσει της ιδιότητας του ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς θα υπολείπεται σε αριθμό εδρών από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αριθμεί 31 βουλευτές στην κοινοβουλευτική του δύναμη.

Επιπλέον, η συμμετοχή μεταξύ των 87 των Κώστα Ζαχαριάδη, Γιώργου Τσίπρα, Ζανέτ Τσίπρα, Γιώργου Βασιλειάδη, Γιάννη Ραγκούση, Αλέκου Φλαμπουράρη, Χρήστου Σπίρτζη, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Ελένης Αυλωνίτου, στελεχών, δηλαδή, που στο προηγούμενο διάστημα χρημάτισαν σε καίρια κομματικά πόστα, είναι ενδεικτική του τεταμένου κλίματος που επικρατεί.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, υπενθυμίζεται ότι αίτημα για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας είχαν στείλει τις προηγούμενες μέρες με επιστολή τους στον Σωκράτη Φάμελλο οι Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης.

6
Τι απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επιστολή των 87 βουλευτών και στελεχών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας το κείμενο των 87 βουλευτών και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το οποίο ζητούν έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι «όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές», τονίζοντας ωστόσο ότι «είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα».

«Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή», καταλήγουν.

5
Στην αντεπίθεση η πλευρά Κασσελάκη – Κείμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του διακινούν μέλη και φίλοι του κόμματος

Χωρίς τέλος, ωστόσο, παραμένει η περιδίνηση στους κόλπους της Κουμουνδούρου, αφού στην αντεπίθεση φαίνεται να περνάνε υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, απαντώντας, έτσι, στο κείμενο συλλογής υπογραφών των 87 βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε κείμενο που κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών τα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν την οργή τους «για τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών του κόμματος τα οποία εκφράζουν συνεχώς αμφισβητήσεις σχετικά με τοποθετήσεις και αποφάσεις του Προέδρου μας Στεφάνου Κασσελάκη», σημειώνοντας ότι «ένα σημαντικό μέρος του κομματικού μας μηχανισμού δεν σέβεται την απόφαση μας στις εσωκομματικές κάλπες και την ανάδειξη του Στεφάνου σε Πρόεδρο του Σύριζα».

Αναφέρονται, επίσης, στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον χώρο της κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας πως «δεν δώσαμε σε κανέναν εντολή να ανοίξει συζήτηση περί ένωσης των κεντροαριστερών δυνάμεων σε επίπεδο κορυφής».

Παράλληλα, αναφέρονται στα ζητήματα της οικονομικής διαχείρισης του κόμματος και εκφράζουν την «αμέριστη υποστήριξη» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Καταλήγοντας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν γίνονται πλέον δεκτές συμπεριφορές στελεχών, σε όποια βαθμίδα του κομματικού μηχανισμού και αν βρίσκονται, οι οποίες αμφισβητούν τον πολιτικό, ηθικό και αξιακό κώδικα του προέδρου μας και του κόμματός μας».

4
Ο Στέλιος Κασσελάκης απαντά στους «87» – «Θέλουν συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα»

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει πήρε μέσω ανάρτησής του στο Twitter και ο αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κασσελάκης, ο οποίος αντιπαρέβαλε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη με όσα αναφέρονται στο κείμενο των «87».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Στέφανος: Θέλω διαφάνεια και κανένα συμφέρον στην επιβίωση του κόμματος, έτσι ώστε να υπηρετούμε το συμφέρον της βάσης και όχι των λίγων.

’87’: Θέλουμε συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα. Έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κόμματα άρα και το σωστό».

Δείτε την ανάρτηση:

3
Τι αναφέρουν στο κείμενό τους οι 87 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στο κείμενο – «φωτιά»  των 87 στελεχών και βουλευτών που δόθηκε στη δημοσιότητα ασκείται έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις». Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την αντίθεσή τους στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη αναφέροντας ότι «τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφορικά με την απόφαση για το κλείσιμο της «Αυγής» σημειώνουν: «Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο».

Αναλυτικά το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Προς
Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σ. Στέφανο Κασσελάκη
Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, σ. Ράνια Σβίγκου

Σύντροφε Πρόεδρε,
Συντρόφισσα Γραμματέα,

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί.

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις
Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.
Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.
Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

  1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  2. ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
  3. ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
  4. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  5. ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
  6. ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  7. ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
  8. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
  9. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
  10. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  11. ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
  12. ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  13. ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
  14. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  15. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)
  16. ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  17. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
  18. ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
  19. ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
  20. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  21. ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
  22. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  23. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  24. ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
  25. ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  26. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  27. ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
  28. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ
  29. ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
  30. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
  31. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
  32. ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
  33. ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
  34. ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
  35. ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  36. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  37. ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  38. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
  39. ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  40. ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
  41. ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
  42. ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ
  43. ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
  44. ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  45. ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  46. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  47. ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
  48. ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  49. ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
  50. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  51. ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
  52. ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  53. ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  54. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  55. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  56. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)
  57. ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
  58. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  59. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  60. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
  61. ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
  62. ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ
  63. ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  64. ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
  65. ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  66. ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
  67. ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
  68. ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  69. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  70. ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  71. ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
  72. ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  73. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
  74. ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
  75. ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
  76. ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  77. ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ
  78. ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  79. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
  80. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  81. ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
  82. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
  83. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
  84. ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  85. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ
  86. ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  87. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ».

2
Κασσελάκης: Η αναφορά μου σε «μαύρο χρήμα» δεν συνδέεται με τον Αλέξη Τσίπρα – Τι είπε για την «Αυγή»

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του σε «μαύρο χρήμα», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη Θανάση Τσίτσα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να συνδράμουν οικονομικά ώστε να πληρωθούν για τον μήνα Ιούνιο, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» και είπε πως ο ίδιος θα δωρίσει 20 χιλιάδες ευρώ.

Ερωτηθείς αν «οι αναφορές στο μαύρο χρήμα των πολιτικών κομμάτων συνδέεται με τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα», απάντησε, «δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρη η ανάρτηση μου. Αναφέρθηκα στους τρόπους χρηματοδότησης που μου έχουν προσφερθεί για να μην μπορεί να υπάρξει αυτή η εντός εισαγωγικών εσωστρέφεια για τις αλλαγές που έχουμε στα κομματικά media και γενικά τον εξορθολογισμό στο κόμμα. Επαναλαμβάνω, εγώ είμαι διατεθειμένος να ανοίξουμε τα χαρτιά του κόμματος μας στην Deloitte ή σε όποια άλλη εταιρεία διεθνούς βεληνεκούς επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνος είναι;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταρχάς η απόφαση για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ Πρόεδρος. Και μάλιστα από κόσμο ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στήριξε έναν τέτοιο εξορθολογισμό. Οι περισσότεροι από εμάς πλέον διαβάζουν το περιεχόμενο διαδικτυακά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Αυγή διαδικτυακά θα συνεχίσει να υπάρχει. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή από το έντυπο καθημερινό φύλλο ζημιωνόμαστε κάθε μέρα οικονομικά», τόνισε o Στέφανος Κασσελάκης.

1
Τι είπε για τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα

Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα, από τα όργανα του κόμματος, δεν θέλησε να ρίξει… λάδι στη φωτιά. «Αν το θέμα δεν είναι το πρόγραμμα αλλά είναι μια χημεία με τον Πρόεδρο του κόμματος κατανοητό. Αυτά γίνονται στην πολιτική. Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην δημοκρατική προοδευτική παράταξη που χτίζουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος και μεγεθυμένος θα προχωρήσει να αγκαλιάσει όλη την Κεντροαριστερά αλλά την Κεντροαριστερά όχι με συμβιβασμούς με τους όρους Κεντροαριστερά επί Κώστα Σημίτη».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z14k2g1nhsp&playlistId=v-d2az0vxlcytl

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ