27.1 C
Kalambaka
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών για τον άμεσο επανέλεγχο των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις του συστήματος και να μη χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

 Αθήνα, 27 Ιουλίου 2023

Αναφορά προς  τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώνταςτους αρμόδιους Υπουργούς  να απαντήσουν στα αγωνιώδη ερωτήματα εκατοντάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έκπληκτοι είδαν στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ να έχουν χάσει τη σειρά που τους αναλογεί, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί σε επιστολή τους, στους προσωρινούς πίνακες που ανακοίνωση ο ΑΣΔΕΠ, εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών δεν έχουν προσμετρηθεί, προϋπηρεσίες που δίνουν δεκάδες μόρια δεν έχουν ληφθεί υπόψη, ακόμα και απολυτήρια στρατού για τους άνδρες που δεν χωρεί αμφισβήτηση για το περιεχόμενό τους.

Έτσι, πάρα πολλά λάθη που οφείλονται αποκλειστικά στον ΑΣΕΠ, αν δε διορθωθούν πάραυτα, ήδη βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών για το επόμενο διδακτικό έτος, θα οδηγήσουν εκατοντάδες αναπληρωτές στην ανεργία και στην οικονομική και οικογενειακή δυστυχία.

Για τους λόγους αυτούς, καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν σε ποιες άμεσες κι επείγουσες ενέργειες πρόκειται να προβούν, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για:

  1. τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
  2.  την κα Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου είναι απαραίτητο».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη,  έχοντας υπόψη της την από 30-7-2023 δημόσια επιστολή Ομάδας Αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δημοσιεύτηκε στο E-wall News, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την κα Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην «κραυγή αγωνίας» εκατοντάδων εκπαιδευτικών, πολλοί εκ των οποίων  εργάζονται για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές, για την έγκαιρη και έγκυρη διόρθωση των λαθών του ΑΣΕΠ για αδιαμφισβήτητα προσόντα υποψηφίων, ώστε να μη βρεθούν χωρίς δουλειά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην επιστολή τους  η Ομάδα Αναπληρωτών επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών έφερε τεράστια απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στοιχεία και προσόντα που είχαν δηλώσει και είχαν προσκομίσει ορθά, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, δεν προσμετρήθηκαν.
  • Εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών που έχουν δηλωθεί και προσκομιστεί ορθότατα έχουν “ακυρωθεί” ενώ περιλαμβάνονται στη λίστα των αναγνωρισμένων πτυχίων στην προκήρυξη.
  • Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις από απολυτήρια στρατού μέχρι μήνες προϋπηρεσίας που δεν ελήφθησαν υπόψιν.
  • Οι προσωρινοί πίνακες που έχουν ανακοινωθεί παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με εκατοντάδες συναδέλφους να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση από αυτή που θα έπρεπε. Αν προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών του Αυγούστου με αυτά τα δεδομένα θα έχει συντελεστεί μια τεράστια αδικία.
  • Απαιτούμε να γίνει επανέλεγχος κατά τον επόμενο μήνα που μεσολαβεί έως τις προσλήψεις αναπληρωτών, να διορθωθούν όλες οι παραλείψεις και τα λάθη του συστήματος και να ανακοινωθούν νέοι αναθεωρημένοι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ, πριν από τις προσλήψεις της Α φάσης αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2023

Ακολουθεί η επιστολή των Αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η  καταθέτουσα Βουλευτής

Κοντοτόλη Μαρίνα

Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών

Από E-wall News Δημοσιεύθηκε στο 30 Ιουλίου 2023

Ο αναβρασμός ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που διαπίστωσαν λάθη στη μοριοδότησή τους στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ δεν υποχωρεί, αλλά αντίθετα κλιμακώνεται. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν συσπειρωθεί μεταξύ τους σχηματίζοντας ομάδες, σχεδιάζοντας ομαδικές κινήσεις, νομικές προσφυγές και ότι άλλο μπορεί να γίνει ώστε να βρουν το δίκιο τους.

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε ομάδα εκπαιδευτικών με μειωμένη μοριοδότηση στους πίνακες, λόγω λαθών του συστήματος: «Να ελεγχθούν άμεσα και να αναθεωρηθούν οι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών».

Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών έφερε τεράστια απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στοιχεία και προσόντα που είχαν δηλώσει και είχαν προσκομίσει ορθά, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, δεν προσμετρήθηκαν.

Υπάρχουν εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες λάθη, μικρά ή και πολύ μεγάλα στην μοριοδότηση ακόμα και στην ένταξη σε κλάδο, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα σε αυτά.

 Εκατοντάδες πτυχία ξένων γλωσσών που έχουν δηλωθεί και προσκομιστεί ορθότατα έχουν “ακυρωθεί” ενώ περιλαμβάνονται στη λίστα των αναγνωρισμένων πτυχίων στην προκήρυξη. Πολλοί συνάδελφοι με ελληνική ιθαγένεια, με ελληνικά πτυχία που έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους στην Ελλάδα δεν έχουν “ελληνομάθεια” κατά τα γραφόμενα στους νέους πίνακες.

 Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις από απολυτήρια στρατού μέχρι μήνες προϋπηρεσίας που δεν ελήφθησαν υπόψιν, όπως θα έπρεπε με τους ενδιαφερόμενους να τονίζουν ότι δεν υπέπεσαν στο παραμικρό σφάλμα κατά τη διαδικασία δηλώσεων.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια πρωτοφανή στρέβλωση που θα οδηγήσει σε μια τεράστια αδικία. Οι προσωρινοί πίνακες που έχουν ανακοινωθεί παρουσιάζουν μια μαγική εικόνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με εκατοντάδες συναδέλφους να βρίσκονται σε πολύ διαφορετική θέση από αυτή που θα έπρεπε. Αν προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών του Αυγούστου με αυτά τα δεδομένα θα έχει συντελεστεί μια τεράστια αδικία.

 Για αυτό ακριβώς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε να γίνει επανέλεγχος κατά τον επόμενο μήνα που μεσολαβεί έως τις προσλήψεις αναπληρωτών, να διορθωθούν όλες οι παραλείψεις και τα λάθη του συστήματος και να ανακοινωθούν νέοι αναθεωρημένοι προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ, πριν από τις προσλήψεις της Α φάσης αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου.

Είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει και μπορεί να κάνει η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας για να δείξει τουλάχιστον την πρόθεση να απονείμει δικαιοσύνη, έστω και σε ένα βαθμό.

Τονίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δεινή θέση αισθάνονται αδικημένοι και φυσικά επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους.

Καλούμε συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις να μας στηρίξουν στο αίτημά μας αυτό και την ηγεσία του υπουργείο παιδείας να παρέμβει προς την ικανοποίησή του.

Ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Πηγή: https://e-wall.net/43137/na-elegchthoun-amesa-kai-na-anatheorithoun-oi-prosorinoi-pinakes-asep-prin-tis-proslipseis-anapliroton/?fbclid=IwAR3nk7akzTFxM_OWgl30EKCRGhAKsA2QN9NJjC60YX-NqlF9zJzvi6eGJuQ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ