13.7 C
Kalambaka
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το καλύτερο κέικ του καλοκαιριού: Ζουμερό και αφράτο με ροδάκινα, χωρίς ζάχαρη

Αυτό το κέικ με ροδάκινα είναι ζουμερό, φτιάχνεται με απλά υλικά, δεν περιέχει βούτυρο και είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει μοναδικά με παγωτό βανίλια.

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ένα εκπληκτικό, ζουμερό και αφράτο κέικ ροδάκινου με ελαιόλαδο, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο. Αυτό το κέικ θα σου αρέσει πολύ και είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι ζουμερό, φτιάχνεται με απλά υλικά, δεν περιέχει βούτυρο και είναι απίστευτα νόστιμο. Ταιριάζει μοναδικά με παγωτό βανίλια.

1
Κέικ ροδάκινου με ελαιόλαδο

Υλικά

134 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit, ξυλιτόλη, στέβια 1:1 κλπ)
1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκο
1 κ.γ. βανίλια
57 γρ. ελαιόλαδο
68 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica
6 μικρά ροδάκινα χωρίς τη φλούδα ψιλοκομμένα
άχνη για το σερβίρισμα (αν θέλετε) ή παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκίνα ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα αυγά με το υποκατάστατο ζάχαρης. Πρόσθεσε την βανίλια και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε.
Ρίξε το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, ανακάτεψε και πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε.
Ρίξε μέσα τα ροδάκινα. Ανακάτεψε και μετέφερε στο ταψάκι σου. Το κέικ δεν θα φουσκώσει ιδιαίτερα. Έτσι, σε όσο πιο μεγάλο ταψάκι το βάλεις τόσο πιο λεπτό θα σου βγει.
Ψήσε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε το γλυκό σου όπως είναι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει κόψε και βάλε στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο.
Σέρβιρε με άχνη και παγωτό βανίλια. Ταιριάζει απίστευτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ