20.8 C
Kalambaka
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το πιο φανταστικό γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι – Mε γιαούρτι και ζελέ φράουλα, χωρίς ζάχαρη

Ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο!

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη που θα σας θυμίσει τα γλυκά της μαμάς. Ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο!

2
Υλικά

Για τη βάση

1 1/2 πακέτο μπισκότα

80 ml ζεστό γάλα

Για το γιαούρτι

100 γρ ζελέ φράουλα

200 ml ζεστό νερό

200 ml παγωμένο νερό

1 κιλό γιαούρτι

20 φράουλες

4 φέτες ανανά

Για το ζελέ

100 γρ ζελέ φράουλα

200 ml ζεστό νερό

200 ml κρύο νερό

1
Συνταγή

Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25 *35

Βάζουμε δυο στρώσεις μπισκότα.

Για το γιαούρτι

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γρ σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.

Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι.

Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.

Για το ζελέ

Βάζουμε τα 100 γρ ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ