Ένα υπέροχο cheesecake με πλούσια κρέμα από ανθότυρο και κρέμα γάλακτος και από πάνω μαρμελάδα φρούτων της αρεσκείας μας.
20′ προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
2Υλικά
Μερίδες: 8-10
Για τη βάση
- 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
- 75 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για την κρέμα
- 550 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 100 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ή λεμόνι)
- μαρμελάδα της επιλογής μας, για το γαρνίρισμα
1Διαδικασία
Βάση
- Για να φτιάξουμε το ψητό τσίζκεϊκ με ανθότυρο, ξεκινάμε με τη βάση.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λασπώδες μείγμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ., με αποσπώμενη βάση. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Κρέμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αφαιρούμε προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας και απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μαρμελάδα της επιλογής μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.