Ζυμαρικά με τυριά στον φούρνο
Μακαρόνια με κασέρι, μοτσαρέλα και ντοματίνια, ψημένα στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Συνοδεύουμε με ένα ωραίο Σαββατιανό.
15′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
2Υλικά
Μερίδες: για 5-6 μερίδες
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο βασιλικό
- 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1Διαδικασία
- Για τα ζυμαρικά με τυριά στον φούρνο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ και 100 ml από το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μέτριο, βαθύ ταψί.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.